Afbeelding
Foto:

Geslaagd veteranentoernooi

OLDENZAAL - Voetbalvereniging VV Oldenzaal heeft zaterdag weer het jaarlijkse veteranentoernooi gehouden.

Dit jaar pakten de oude heren van de Hulzense Boys de eerste prijs. VV Oldenzaal weerde zich kranig in de spannende finale en eindigde als tweede. OZC uit Ommen eindigde als derde. Hoewel het plezier in het spelen natuurlijk centraal staat moet de aanvalslust van de veteranen zeker niet onderschat worden. Sportiviteit is hierbij ook een belangrijk thema. Zo werd dit jaar ook voor het eerst de nieuwe 'Jan Frijters Fair Play Cup uitgereikt, vernoemd naar een overleden oud-lid van VVO. De cup ging naar Spartaces, het vrijdagavond-veteranenteam van VVO zelf.

Gezellig
Dankzij mooi weer en een gezellige sfeer kwamen de teams al glimlachend het veld op. Om 10.15 uur werd afgetrapt voor de eerste duels. Tot aan 14.30 uur werd er in poules gespeeld, afgesloten met de finales. Hierbij werd ook stilgestaan aan het verlies van de erder genoemde Jan Frijters, destijds de drijvende kracht achter het veteranentoernooi. Jan's vrouw, zus en broer waren ook aanwezig bij het toernooi. Zij namen van de Enschedese voetbalclub Phenix ook een schilderij in ontvangst; een portret van Jan op hout. Een mooi gebaar van dankbaarheid.

Twee toernooien
Deze week staan er wederom twee toernooien op de sportieve agenda. Het vrouwenvoetbaltoernooi De Kamperfoelie is op vrijdagavond 26 mei. met aftrap om 18.30 uur. De finales worden dan rond 20.30 uur gespeeld. Aansluitend is er een feestavond waar iedereen voor uitgenodigd is. Zaterdag 27 mei is het de beurt aan de senioren heren.