Afbeelding
Foto:

Paper Wolfe wint open podium van Rabotheater

HENGELO - De band Paper Wolfe heeft afgelopen zaterdag de finale gewonnen van het Rabotheater Open Podium 2017.

Het theater organiseerde deze wedstrijd met als doel om lokaal talent de gelegenheid te geven om op een groter podium te staan. Naast een wisseltrofee ontvingen zij 2.500 euro. De jury had een uitdaging om uit zoveel talent een winnaar te kiezen. Toch wist Paper Wolfe te overtuigen. Volgens het juryrapport liggen ze goed in het oor, spelen dynamisch en maken gebruik van prachtige meerstemmigheid. "Met dit eigen repertoire zullen zij vast en zeker de theaters veroveren", aldus het rapport.

Overige juryprijzen
Op de tweede plaats eindigde het dansduo Double Bash, bestaande Minke Geurkink en Armaty Leus. Zij wonnen 1.000 euro. Het jury commentaar: "Een compliment voor de mix van stijlen die de presentatie interessant maken, daarnaast zijn ze zeer goed op elkaar ingespeeld en brengen spannende elementen en een hoog inlevingsvermogen." De derde prijs werd gewonnen door Slagwerkgroep HENGST, zij winnen 500 euro. Wederom veel lovende woorden van de jury voor hun gevarieerde groepswerk met ruimte voor solo's. Dit alles in een energieke en dynamische show met een knipoog.

Jong talent
Uiteraard werd ook het jonge talent weer in het zonnetje gezet. De Jong Talentprijs van dit jaar ging naar de zangeres van het duo DAIM: Kim Toemeungte (17 jaar). De jury was onder de indruk van haar fantastische stem en natuurlijke performance: "beheerst, geloofwaardig, raak en soulfull". Zij ontving een geldprijs van 750 euro.

Publieksprijzen
Ook voor het publiek was een belangrijke rol weggelegd. Het publiek mocht drie prijzen bepalen en zette het dansduo 'Double Bash' op de eerste plaats. Ze mochten daarom een cheque van 500 euro in ontvangst nemen. De tweede plaats was voor de dansgroep 'Connect', zij wonnen 100 euro. De derde plaats was voor Slagwerkgroep HENGST.

Driekoppige vakjury
De vakjury bestond uit Nadieh Graumans, Nikolai Serda en Patricia van Deutekom.
De prijzen werden beschikbaar gesteld door Podion, een businessclub met nauwe banden met podiumkunsten en het Rabotheater.