Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Nieuwe Honda Civic
heeft grenzen verlegd

Het is vrijdagmiddag. Zon en regen wisselen elkaar af. Gelukkig is het droog als we de Honda Civic zien staan bij dealer Scholing Twente aan de Buitenhavenweg 1 in Almelo. Het is alweer de tiende generatie van dit model, dat in 1972 door Honda werd geïntroduceerd, dus de Civic bestaat al 45 jaar. Natuurlijk lijkt de huidige versie in de verste verte niet meer op de oorspronkelijke Civic. De wensen van de verwende autorijder worden immers steeds omvangrijker en dus heeft Honda haar grenzen voor de Civic verlegd. En dat willen we graag aan den lijve ondervinden. En daarvoor krijgen we een weekeinde de tijd.

De Civic is in alle opzichten veranderd. Om de rijeigenschappen naar een hoger niveau te kunnen brengen, is de Civic lager (lager zwaartepunt) en breder (stabieler) geworden. Dat heeft er wel voor gezorgd dat de Civic langer is geworden. De wielbasis is echter niet langer dan gemiddeld. Wel is afscheid genomen van de zogenaamde 'Magic Seats'. De brandstoftank onder de voorstoelen boden weliswaar meer ruimte achterin, hiervan werd eigenlijk nauwelijks gebruik gemaakt.

Sportieve auto

Als we de buitenkant van de Civic onder de loep nemen, zien we een heel sportieve auto met een rolkooi. Deze techniek heeft als voordeel dat niet het koetswerk, maar de wielophanging de wegligging bepaalt. Dit verbetert de wegligging aanzienlijk, zo blijkt als we ons begeven op de kronkelige en op sommige plekken slecht onderhouden binnenwegen in Overijssel. De al even geavanceerde wielophanging is gekoppeld aan zogenaamde 'progressieve' besturing, waarbij de reactie op een stuurbeweging scherper wordt naarmate verder wordt ingestuurd.
De zitpositie ligt 35 mm lager dan bij de vorige generatie Civic, wat de bestuurder en bijrijder een veiliger, meer beschermd gevoel geeft. Het zicht naar voren is geoptimaliseerd door de kijkhoogte ten opzichte van de weg met 1 graad bij te stellen. Dankzij de dunne A-stijlen (9 mm smaller) scoort de Civic het beste in haar klasse voor wat betreft het gezichtsveld (84,3 graden). Dit zorgt bovendien ook voor een open en ruime sfeer in de cabine.