Afbeelding
Foto: Bjorn Keizers

Volgende fase bouw en renovatie Twentebad

HENGELO - De tweede fase van de bouw en renovatie van het Twentebad is nu officieel begonnen. Afgelopen vrijdag gaf de gemeente het startschot voor deze grote klus. Het doel is om het Twentebad geheel te moderniseren. Het moet dan weer voldoen aan de eisen van diverse doelgroepen.

Wethouder Claudio Bruggink van sport verrichte vrijdag de starthandeling. in deze tweede fase worden werkzaamheden uitgevoerd aan het 50-meter sportbad buiten. Eerder werd al de opblaashal, kleedunits en andere faciliteiten weggehaald. De nieuwe fundering is niet voor het bad maar voor de overkapping en sanitaire ruimtes die hier straks komen. Hiervoor moeten in totaal 81 boorpalen de grond in. Afgelopen jaar werd al de eerste fase opgeleverd, een grootschalige renovatie van het binnenbad. Met de renovatie moet het 50-meter sportbad ook voldoen aan de moderne eisen van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond. Er kunnen dan straks ook officiƫle langebaan en kortebaan wedstrijden gehouden worden, evenals waterpolowedstrijden. Dit is mogelijk dankzij de plaatsing van de nieuwe overkapping die in de zomer gedeeltelijk geopend kan worden. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio december. De overlast voor gebruikers zal minimaal zijn.

Meerjarenplan
De verbouwing en renovatie van het binnen- en buitenbad en de diverse faciliteiten is een meerjarenplan voor het Twentebad. Dit zorgt ook voor wat praktische problemen, zo liep vorig jaar het bezoekersaantal terug doordat in de zomer het binnenbad gerenoveerd werd. Doordat de zomer juist tegen viel, waren er minder bezoekers voor het buitenbad.