Afbeelding
Foto:

Judo Promotion Twente naar NK

HENGELO - Samen met Stichting Judosport Oost nam JPT afgelopen zaterdag deel aan de voorselectie voor de Nederlandse Kampioenschappen teams. Zij behaalden 3 van de 4 titels.

Het begon 's ochtends met de dames tot 12 jaar. Fenne van Beek, Hanneke Plaggemars, Belle Logtmeijer, Chiara Melisie, Roos Plat, Jasmien Hamad en Chelsea Langenbach strijden namens JPT en SJO. Zij verslaan de teams van Shogonai (Dronten), Nippon Judo Achterhoek en THAG/Hantei (Almelo e.o. en Oldenzaal) met respectievelijk 4-1, 3-2 en 4-1. Dit is een bijzondere prestatie, omdat de dames zich al voor het 4e jaar op rij plaatsen voor het NK.

Heren
Hierna is het de beurt aan het herenteam -12 jaar, bestaande uit Ricardo Youssef, Jorben Peereboom, Cas Karperien, Sem Kalwij, Jouke Snippe en Soufian Ghafiki. De heren komen heel ver met winst op Judo Lelystad, IJsselland en IJsselmeer. Verlies tegen Nippon Judo Achterhoek en THAG/Hantei zorgt ervoor dat de heren blijven steken op zilver, net geen plaatsing voor het NK.

Jeugd
's Middags komen de -15 judoka in actie en wordt de aftrap gegeven door de heren. Di-Kun Ma, Thijmen Peereboom, Owen Taylor, Lucas van Velden, Marick Peereboom en Jochem van Dijk zijn de heren die het moeten maken. Dat doen ze met verve: dit topteam weet alle partijen te beslechten met 5-0 en laat achtereenvolgens de judoka van THAG/Hantei (Almelo e.o./Oldenzaal), Nippon Judo Achterhoek, Shogonai/Lelystad (Dronten en Lelystad) en Judoteam IJsselmonde één voor één in het stof bijten.

Spannend
De dames tot 15 jaar sluiten het toernooi af. Rout Bouwhuis, Linde Hanstede, Feliz Kocukonder, Amber Littouw, Melissa Moller, Yasemin Atay en Vera Smit maken het spannender. Beide partijen is de stand 2-2 wanneer Yasemin de tatami betreedt, zodat de spanning erg oploopt. Zij kan goed omgaan met de druk en maakt beide keren korte metten met haar tegenstandsters. In de finale zelfs voortijdig door ippon te scoren met een ko-soto-makikomi. De teams hebben nu vijf weken om zich voor te bereiden op het NK op zaterdag 17 juni in Nijmegen.