Afbeelding
Foto:

Beste schoolzwemmers
in actie in Oldenzaal

OLDENZAAL - Op zaterdag 13 mei was het zover. In Oldenzaal in zwembad Vondersweijde wordt het provinciaal schoolzwemkampioenschap van Overijssel en Gelderland gehouden.

Er waren 17 teams die deelnamen aan deze wedstrijd; 3 uit Gelderland en 14 uit Overijssel; velen hadden een prachtig spandoek bij zich. De wedstrijden stonden onder leiding van scheidsrechter Jan Kamphuis bijgestaan door officials van de diverse verenigingen die garant stonden voor de organisatie van de lokale schoolzwemkampioenschap in hun woonplaats. Vanaf het begin was het een spannende strijd; ieder team deed enorm z'n best om de race te winnen. De race ging over 50 of 25 m vrije- of rugslag afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers. Het programma begon met een estafette. Supporters op de tribune moedigden de deelnemers aan om tot het uiterste te gaan. Het was een prachtig gezicht zoveel enthousiasme te zien.

Estafette
Tot slot werd een funestafette gezwommen waarbij iedere deelnemer een plankje met pilon naar de overkant moest zwemmen. Deze werd gewonnen door de Kluinveenschool uit Wierden die daarvoor beloond werden met een glazen plaquette voor de school.

Prijzen
Aan het eind van de wedstrijd werden de prijzen uitgereikt door wethouden sport van Oldenzaal, Rob Christenhusz. In zijn korte speech bedankte hij de organisatie en alle vrijwilligers voor hun inzet bij dit kampioenschap en zei, terwijl hij op de tribune geruime tijd de wedstrijd volgde, genoten te hebben van het enthousiasme van de deelnemers en hun supporters.

Kampioen
???????Kampioen van Overijssel werd de Kluinveenschool uit Wierden. Rob Christenhusz overhandigde de beker aan een jarige deelnemer van de school; 2e werd de Mariaschool uit Beuningen en 3e het team Aremberg 2 uit Zwartsluis. Allen kregen een beker en een ticket voor deelname aan het nationaal schoolzwemkampioenschap in Alblasserdam op 24 juni. De winnaar uit de provincie Gelderland was de Paasbergschool uit Oosterbeek; 2e werd De Brugge uit Ede/Renkum en 3e de Airborneschool uit Renkum. Ook zij kregen een beker en een ticket voor het nationaal schoolzwemkampioenschap.