Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Startersprijs voor
nieuwe ondernemers

HENGELO - Hengelo is een stad met veel bedrijvigheid. Ieder jaar komen er weer frisse, nieuwe ondernemingen bij die innovatieve producten en diensten aanbieden. Hengelo lift hiermee ook mee op de groeiende populariteit van Twente als high-tech regio en het algemene economisch herstel. Om de startende ondernemers extra te promoten bestaat ook al enige tijd de Startersprijs Midden Twente.

De prijs is geopend voor startende ondernemers in Hengelo, Borne en Hof van Twente. Het maakt hierbij niet uit welk product of dienst ze aanbieden, iedereen met een nieuw bedrijf komt in principe in aanmerking voor de prijs. Uit alle aanmeldingen zal een jury dan vijf genomineerden kiezen. Deze ontvangen een waardecheque van 1.000 euro die ze kunnen gebruiken voor verdere doorontwikkeling van hun bedrijf or promotionele activiteiten. Het winnende bedrijf ontvangt een cheque ter waarde van 3.000 euro. De winnaar ontvangt tevens een wisseltrofee van de Hengelose kunstenaar Ties Mulder. De beste tien aanmeldingen krijgen 10 uur coaching door ervaren coaches van de Regionale Organisatie voor Zelfstandigen. Dit kan hen dan helpen om concrete vraagstukken op te lossen die groei belemmeren. Zeker de beginperiode is lastig voor een nieuwe ondernemer.

Bekendmaken winnaar
De jury let bij de selectie van de genomineerden op hoe het bedrijf van start ging, welke sociaal-economische bijdrage ze leveren aan hun gemeente en hoe het zich sinds de start ontwikkelde. Ook de vraag waarom juist gekozen is voor hun vestigingsplaats speelt een rol in het besluit. De prijzen worden op maandagavond 13 november uitgereikt tijdens het Starterscafé in het Rabotheater in Hengelo.

Aanmelden
Kent u een starter die in 2016 in Hengelo, Borne of Hof van Twente gestart is met een eigen bedrijf en die volgens u kans moet maken op de Startersprijs? Of bent u zelf die succesvolle starter die zij zoeken? Ga naar www.startersprijsmiddentwente.nl en vul het aanmeldformulier in. Aanmelden kan tot 1 september 2017. Wilt u meer weten over de Startersprijs? Neem dan contact op met het ROZ, tel: 074 241 5100.