Afbeelding
Foto:

Goud en brons voor Twentse Ros

HENGELO - Zaterdag werd in Noordbergum het Provinciaals Kampioenschap BMX gehouden. Een wedstrijd waar alle NFF rijders uit heel Nederland welkom waren. Het was tevens de laatste mogelijkheid om aan criteria te voldoen voor deelname aan het NK NFF op Pinksteren.

Op de nieuwe baan van FCC de Heideclub streden ook een elftal rijders van FCV Het Twentse Ros uit Hengelo in hun leeftijdsklasse mee. Na even weer te moeten wennen aan een lagere startheuvel lukte het uiteindelijk een groot aantal Twentse Rossers de finale te halen.

Kampioenstrui
Maura Jansen wist tijdens haar finalerit op het technische deel van de baan de leiding te nemen en gaf deze niet meer uit handen. Maura mag zich door het behalen van deze eerste plek in haar leeftijdsklasse "Fries Kampioen" noemen en ging met de felbegeerde kampioenstrui naar huis.

Podiumplaatsen
Ook Koen Tijink deed goede zaken in Friesland. Hij wist met zijn derde plek een podiumplek te bemachtigen. Zowel Robin Wichems als Ronan Maring sloten de dag af met een vierde plek. Anne Tuchter reed een solide race en eindigde in de finale op de vijfde plek. Travis Jansen en Jesper Grob eindigden beiden op de achtste plek. Het Twentse Ros kijkt al met al terug op een zeer geslaagd weekend voor de BMX'ers.