Afbeelding
Foto:

Popronde maakt selectie bekend

HENGELO - De Popronde heeft haar volledige selectie voor de editie van dit jaar bekendgemaakt. Er kwamen dit jaar een record aantal inschrijvingen binnen. De organisatie koos uiteindelijk voor 144 talentvolle bands en muzikanten vdie vnaf september op pad gaan door heel Nederland.

In Hengelo wordt de Popronde op 24 september gehouden in het centrum. De exacte artiesten die naar Hengelo komen worden vijf weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt. Duidelijk is al wel dat er een brede poule is van talentvolle acts. Bij voorgaande edities waren onder meer Kensington, Dotan, De Staat en Lucas Hamming te zien, voor ze doorbraken bij het grote publiek.

Selectie
De acts die mee mogen touren met de Popronde worden geselecteerd door een selectiecommissie, die bestaat uit onafhankelijke professionals die werkzaam zijn in de muzieksector. In 2017 werd deze commissie uitgebreid naar 146 leden, onder wie 3FM DJ Angelique Houtveen, Jessica van Amerongen van De Wereld Draait Door, WORM Rotterdam directeur Janpier Brands en muzikant en schrijver Aafke Romeijn. Alle leden van de commissie zijn te vinden op www.popronde.nl/selectiecommissie.

Moeilijk
Een keuze maken uit de ruim 1.100 aanmeldingen was niet bepaald eenvoudig te noemen. Allemaal zijn het enthousiaste acts die zich graag aan het grote publiek willen tonen. De line-up omvat onder meer Aicha Cherif, Black Acid, Cookhous, Das Bisschen Totschlag, Feiertag, Grim Tim, K1 Kerbusch en Pizza Knife

Samenwerking
Popronde werkt onder meer samen met 3FM, VPRO's 3VOOR12, OOR, Pinguin Radio, Never Mind The Hype, The Daily Indie en Festivalinfo. De Popronde wordt in nauwe samenwerking met lokale organisaties op muziekgebied georganiseerd. In Hengelo wordt de Popronde 2017 georganiseerd door Luuk Schmidt en Pim Kokkeler, in samenwerking met Poppodium Metropool. Gemeenschappelijk doel is signalering en promotie van talent, doorstroom naar een groter publiek en voeding van de Nederlandse popmuziek. Popronde wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.