Afbeelding
Foto:

Gemeentevlag Hengelo
wappert weer

HENGELO - Net als de meeste andere gemeenten in Nederland heeft ook Hengelo een gemeentevlag. Maar in de praktijk wordt deze maar weinig gebruikt. Hierdoor weten veel Hengeloërs niet eens hoe hun eigen gemeentevlag er uit ziet. Althans, tot afgelopen zondag. Toen was de gemeentevlag namelijk overal zichtbaar in de binnenstad.

Als onderdeel van de historische markt 'Reuring in het centrum' werden ook tientallen vlaggen opgehangen. De vlag van Hengelo is een blauw vlak met een diagonale witte golfbeweging; symbolisch voor de Hengelose bekenstructuur.

Promotie
Om de vlag te promoten en bekender te maken bij het brede publiek is ook een heuse vlaggencampagne opgezet. Bureau Hengelo werkt hiervoor samen met het Stichting Centrummanagement Hengelo, de gemeente en Marktbond. Zeker tien keer per jaar worden dan in totaal 220 vlaggen opgehangen in het centrum. Dit valt dan samen met grotere evenementen zoals Reuring in het centrum of andere, speciale festiviteiten. De kosten voor de vlaggen en de benodigde gevelvlaggenstokken worden gefinancierd door de deelnemende partners. Het ophangen en weer verwijderen van de Hengelose tweekleur valt onder de Stichting Centrum Management Hengelo die dit samen met scouttinggroep Hendrik Hudson op zal pakken.

Vier jaar
De partijen hebben een grote verwachting van de campagne. Met 220 vlaggen die in principe zeker vier jaar gebruikt worden moet een maximaal effect bereikt worden. Na afloop van de vier jaar volgt een evaluatie om te kijken of dit een vervolg krijgt.

Te koop
Doel is ook dat Hengeloërs vaker de vlag uithangen. Deze is daarom ook te koop. Hengeloërs kunnen deze sinds afgelopen week kopen. Er zijn twee formaten beschikbaar; 70 bij 100 centimeter voor 10 euro. en 100 bij 150 centimeter is vanaf volgende week weer te koop voor 15 euro bij Bureau Hengelo, Beurstraat 32 (in de Bibliotheek) geopend maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur. De eerste serie was al gelijk uitverkocht; reserveren kan via info@bureauhengelo.nl.