Afbeelding
Foto:

Voorbereidingen Pre-Ride begonnen

OLDENZAAL - De Ride for the Roses wordt in september weer gehouden. Ook dit jaar zullen de deelnemers een gezellige pre-ride houden, met als startpunt het gemeentehuis van Oldenzaal.

Zaterdag 2 september 2017 wordt de pre-ride gehouden naar de startplaats van de Ride for the Roses. Deze gaat dan op zondag 3 september van start in de gemeente Lansingerland. Dit jaar is al weer de twintigste editie van dit nationale evenement voor de strijd tegen kanker. Toerfietsers uit heel Nederland zetten zich ieder jaar weer in om dit tot een sportief en geldelijk succes te maken.

Variatie
Elk jaar is er een andere startplaats. Meestal is het een plaats die beschikt over een grote hal, want het aantal deelnemers bedraagt steeds weer zo'n tienduizend sport- en toerfietsers. Vanuit Twente zijn er elk jaar veel deelnemers. Het merendeel fietst met de Pre-Ride-Twente gemeenschappelijk naar de startplaats. Een gezamenlijke overnachting en ontbijt op zondagmorgen maken de Pre Ride tot een fantastisch geheel. Vorig jaar was Twente de omgeving voor de Ride for the Roses en dus was er een aparte Pre-Ride georganiseerd, namelijk door de 14 Twentse gemeenten.

Lansingerland
Lansingerland is een relatief jonge gemeente met plaatsen als Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel. De Pre-Riders overnachten evenwel in het Stayokay-hotel in Utrecht. De afstand van Oldenzaal naar Utrecht bedraagt ongeveer 165 kilometer en die wordt overbrugd via een nauwkeurig uitgezette route. Deze loopt dit jaar vanuit Oldenzaal via Lochem, de Veluwe naar het Stayokay-hotel in Utrecht. De deelnemers worden daarbij begeleid door gemotoriseerde verkeersbegeleiders en enkele motoragenten. Na afloop van de Ride for the Roses wordt de terugreis gemaakt met een touringcar, terwijl de fietsen met een truck weer naar Oldenzaal gaan.

Deelname
Om mee te fietsen in de pre-ride betalen deelnemers ook een bijdrage in de kosten én alsdoor middel van sponsoring. Dat bedraagt dit jaar 290 euro, waarvan 40 euro inschrijfgeld en 250 euro sponsorbijdrage. Bij dit bedrag is inbegrepen: een fraai wielertenue (broek en shirt), de catering en lunch onderweg, overnachting, eten en de terugtocht per touringcar inclusief het vervoer van de fiets naar Oldenzaal. Kijk op: www.pre-ride-twente.nl