Afbeelding
Foto:

Formulierenservice

OLDENZAAL - De Formulierenservice Oldenzaal is steeds bekender bij de inwoners. De vrijwilligers helpen u graag met het invullen van de vaak complexe formulieren die mensen krijgen van instanties. Dit blijkt in een duidelijke behoefte te voorzien.

De Formulierenservice Oldenzaal bestaat nu twee jaar. Dit voorziet in een belangrijke behoefte, zeker voor oudere inwoners en nieuwe Nederlanders; twee groepen die vaak grotere moeite hebben met het lezen en invullen van de moeilijkere formulieren die ze ontvangen. Sinds 1 mei is het spreekuur bij Paal 12 in De Thij vervallen. Dit is nu verplaatst naar een andere locatie, de Zandhorstlaan 101 in De Thij. Daarnaast zijn er nog twee andere spreekuren met een vrije inloop.

Waarmee helpen ze?
U bent met alle formulieren, die betrekking hebben op sociale uitkeringen, van harte welkom. ?Denk bijvoorbeeld aan aanvragen voor een bijstandsuitkering of langdurige zorg. Ook kunnen de vrijwilligers helpen met het lezen van brieven van andere instanties. Naar schatting één op de tien Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven, waardoor dit in een belangrijke behoefte voorziet.

Nodig
Om een voorziening aan te kunnen vragen, moet u vaak een aanvraagformulier invullen. Dat is soms een hele klus. Niet alleen voor mensen met een beperking, laaggeletterden, nieuwkomers of ouderen maar ook voor anderen voor wie de formele teksten een drempel kunnen zijn. Ook het lezen van ?formele brieven is voor veel mensen lastig. Op dit soort momenten kunt u de formulierenservice ?inschakelen. Uiteraard gaan de vrijwilligers vertrouwelijk met uw gegevens om.

Diverse locaties
De Formulierenservice heeft op dit moment een drietal vaste spreekuren. Bij Impuls De Thij aan de Zandhorstlaan 101 bent u welkom op de maandagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Bij Impuls Breedwijs aan de Helmichstraat 42B is het spreekuur op de dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Er is dan tevens een tolk aanwezig om te helpen met het contact. Bij Impuls Michgoriushuis aan de Marktstraat 10 is dit op de donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. ?Mailen kan ook: formulierenservice@impuls-oldenzaal.nl. De Formulierenservice is er niet tijdens de schoolvakanties.