Afbeelding
Foto:

Kleinschalige Ibiza-markt weer terug in Hengelo

HENGELO - Zon, zee, strand en.... allemaal in de Hengelose binnenstad. De Ibiza-markt op zondag 20 mei moet het ultieme zomerse gevoel naar Hengelo halen.

Zondag 20 mei wordt deze gehouden vanaf 12.00 uur tot ongeveer 19.00 uur op het Pastorieplein en Willemsplein in het centrum van Hengelo. Er zijn ongeveer 50 standhouders die allemaal leuke, hippe en chique producten gebaseerd op het eiland Ibiza als thema.

Tweede editie
Vorig jaar werd de Ibiza-markt voor het eerst gehouden in Hengelo, waardoor een vervolg voor de hand lag. Over het aantal bezoekers en de gezelligheid was vorig jaar niets te klagen. Wel is het voor de organisatie een uitdaging om de omvang van de markt af te stemmen op de wensen van bezoekers. Hoewel de Ibiza-markt best in omvang zou kunnen groeien zou dit juist de sfeer weer aantasten aldus de organisatie.

Lounge
Naast de markt wordt er ook een lounge opgezet bij The Three Musketiers en café 't Neutje. Bezoekers kunnen dus tussen het winkelen door genieten van bijpassende muziek en een lekker hapje en drankje. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld hoepelen in de tuin van t' Neutje en er is een caravan waaruit op een unieke manier geschminkt wordt.

Thema-markten populair
De thematische markt blijkt een schot in de roos qua activiteiten in het Hengelose centrum. Zo trok de historische markt 'Reuring' afgelopen week weer een groot aantal bezoekers. Door een thema te koppelen aan een doorgaans bekende activiteit komen er vaak ook nieuwe bezoekers.