Afbeelding
Foto:

Meer vrouwen in gemeenteraad Hengelo

HENGELO - Het Overijsselse vrouwenplatform Carree hoopt dat meer Overijsselse vrouwen zich verkiesbaar willen stellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Op 21 maart volgend jaar gaan we weer naar de stembus om de nieuwe gemeenteraden te kiezen. Vrouwen zijn weliswaar ongeveer de helft van de bevolking, maar in veel raden zijn de dames nog sterk ondervertegenwoordigd. Dit zorgt er voor dat het vrouwelijk perspectief op beleid vaak ontbreekt bij de besluitvorming, zo gaat vaak het argument.

Hengelo
Het Hengelose college van B&W omvat één vrouw en vier mannen. De Hengelose gemeenteraad omvat op dit moment 37 leden, waarvan 10 vrouwen. Hiermee scoort Hengelo precies op het landelijk gemiddelde: 28 procent van de raadsleden is landelijk gezien vrouw.

Bijeenkomst
Op maandag 15 mei wordt in Hengelo een informatiebijeenkomst gehouden om deelname van vrouwen aan de gemeenteraad te stimuleren. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk vrouwen zich verkiesbaar stellen voor de verkiezingen. De bijeenkomst geeft hen advies om hierbij te helpen. De bijeenkomst wordt gehouden van 19.15 tot 21.30 uur in bibliotheek aan de Beursstraat 34. Laat je inspireren en meld je aan! Voor meer informatie, programma en aanmelding lees hier: Meer vrouwen in gemeenteraden. Tijdens deze bijeenkomst zijn Annie Doornbos (Burger Belangen) en Elske Mooijman (Groenlinks).