Afbeelding
Foto:

B2B viert eerste lustrum

DELDEN - Ondernemersvereniging B2B Twente viert komende woensdag het eerste lustrum. De ondernemers doen dit in Landhuishotel Carelshaven, waar ze iedere woensdagavond bij elkaar komen.

B2B Twente werd in 2012 opgericht door drie ondernemers. De afgelopen jaren is dit sterk gegroeid; inmiddels zijn er 23 vaste leden uit de hele regio. Voorzitter Rita Despotovic is blij met de groei en de opgedane contacten. "Speciaal is dat we hier veel leren van elkaar, we helpen elkaar door kennis en ervaring te delen en zo genereren we meer omzet. Vorig jaar was dat ruim 1,4 miljoen rechtstreeks herleidbaar uit dit netwerk." Niet alleen gezellig, maar zeker ook lucratief dus, zo blijkt uit de praktijk. "De naam B2B Twente staat voor 'resultaatgericht netwerken van business to business'".

Nieuwe contacten
De viering van het eerste lustrum komende woensdag is ook een uitgelezen moment om nieuwe contacten op te doen. Bij deze speciale netwerkbijeenkomst nemen bestaande leden ook één nieuwe ondernemer mee als gast. Dit levert dan dusdanig leuke contacten op dat ook zij uiteindelijk lid worden. De hoop is om op ongeveer dertig leden uit te komen. Op vrijdag 12 mei wordt een lustrumfeest gehouden bij De Weijenborg in Delden, voor leden en oud-leden. Op www.b2btwente.nl staat

Resultaatgericht
In de 5 jaar dat B2B Twente bestaat komen ondernemers (directie en/of omzetverantwoordelijken) elke woensdagochtend bij elkaar van 09.00 tot 11.00 uur. Tijdens een reguliere bijeenkomst houdt elk lid een 60-secondenpresentatie, ofwel; de 'elevatorpitch'. Daarin geeft hij aan wat zijn product of dienst is en waarmee hij zich onderscheidt van anderen. Ook bevelen leden elkaar aan bij relaties uit hun eigen zakelijke netwerk, aldus B2B. Persoonlijke ontwikkeling is ook een belangrijk thema.