Afbeelding
Foto:

Hengeloërs denken mee
bij Motiemarkt

HENGELO - De gemeente Hengelo nodigt inwoners uit om een goed idee in te dienen bij de gemeenteraad. Op woensdag 24 mei organiseert de gemeente hiervoor een motiemarkt.

De motiemarkt wordt gehouden in MFA 't Berflo aan het Apolloplein. Van 19.00 tot 22.30 uur kunnen inwoners en organisaties hier een kraampje krijgen om hun idee te presenteren. De gemeenteraadsleden van Hengelo lopen dan langs de kramen en gaan met de mensen in gesprek. Doel is dat de bedenkers van een goed idee dit bij alle fracties onder de aandacht brengen en dat fracties die enthousiast zijn dit dan weer oppakken om er uitvoering aan te geven. \

Match
Is er een 'match', dan vullen bedenker en raadslid samen een formulier in en leveren dat in bij de 'marktmeester'. Met dat formulier verplichten ze zich om gezamenlijk de tekst voor de motie op te stellen. Het raadslid verplicht zich om de motie in te dienen op 18 juli bij de raadsbehandeling van de Kadernota 2018-2021 in de vorm van een motie die de raad al dan niet aan kan nemen. Normaal gesproken zouden de fracties zelf deze moties bedenken, maar nu kan het dus zomaar uw goede idee zijn. Een leuke uitdaging dus.

Aanmelden
Aanmelden voor de motiemarkt kan tot en met 14 mei. Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen op www.hengelo.nl/motiemarkt. Wie eerst wat meer wil weten over het proces kan bellen met de raadsgriffie via 14 074 of mailen via raadsgriffie@hengelo.nl.

Succes
Hengelo is niet de enige gemeente met een motiemarkt. Zo zijn deze ook al in Enschede gehouden. Het is een goede manier om inwoners actiever te betrekken bij beleidsvorming voor komende jaren. De gedachte hierachter is dat inwoners zo een directere invloed hebben en met een grotere kans dat hun idee overgenomen wordt door de raad.