Afbeelding
Foto:

Prijs voor verdienstelijke Hengeloër

HENGELO - Stefan de Vries van stichting Bak&Praat uit Hengelo heeft de prijs van het Fonds Soldaat van Oranje gewonnen.

Het Fonds is onderdeel van het Oranje Fonds en beloont jaarlijks jonge mensen die zich net als Erik Hazelhoff Roelfzema inzetten voor een sociaal probleem in de samenleving. Stefan de Vries (24) is één van de twee winnaars; de andere is Deva-Dee Siliee uit Curaçao.

Gezelligheid
Een druk studentenleven heeft Stefan de Vries er niet van weerhouden zich in te zetten voor anderen. Hij zag dat de eenzaamheid onder ouderen toenam en wilde hun kwaliteit van leven verbeteren. Stichting Bak&Praat zorgt ervoor dat ouderen tijdens een lekkere maaltijd een praatje kunnen maken met andere mensen op leeftijd en vrijwilligers. De vrijwilligers koken en eten vervolgens met een of meerdere ouderen mee. Gezelligheid bieden aan mensen die dat kunnen gebruiken, dat is Stefans missie. Deva-Dee Siliee ontvangt deze prijs omdat zij in 2012 samen met een vriendin Curaçao Cares heeft opgezet. Deze stichting zorgt ervoor dat iedereen die daartoe bereid is als vrijwilliger aan de slag kan.

'Inspiratie'
"Ik heb grote bewondering voor eenieder die zich inzet voor een ander. En als het jonge mensen zijn die oog hebben voor problemen in de maatschappij is dat extra bijzonder. Ik hoop dat de verhalen van Deva-Dee en Stefan een inspiratie voor velen zullen zijn", aldus Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds. Fred Boot, producent Soldaat van Oranje: "Erik Hazelhoff Roelfzema kwam op voor zijn idealen en zette zich in voor de maatschappij. Dat doen deze winnaars ook. Wij zijn trots dat we Stefan en Deva-Dee samen met het Oranje Fonds kunnen steunen in hun werk!"