Afbeelding
Foto:

Euregio Brassband viert jubileum met Brasstour

BORNE - De Euregio Brassband uit Borne viert dit jaar het 65-jarig bestaan met een house tournee door Twente.

In het kader van het jubileumjaar zal de band een Brasstour houden en een bijzonder concert. Om een keer echt iets anders te doen dan alleen een concert, gaat de Euregio Brassband op 13 mei op tour door Twente.

Zes optredens
Op deze dag verzorgt de band zes korte brass-concerten op verschillende locaties, waaronder het Asielzoekers Centrum in Azelo, zorgcentrum 't Bouwhuis in Lonneker en Ikea in Hengelo. Binnen enkele minuten staan de muzikanten van de Euregio Brassband speelklaar, om een vlot en herkenbaar programma ten gehore te brengen.

Bliksembezoek
Na het optreden vertrekt de band net zo snel als ze gekomen is. Muziek naar de mensen toebrengen, dat is het doel. En dan met name mensen die niet in staat zijn om naar een concert te komen, of mensen die niet snel zelf een concert zouden bezoeken. Tegelijk wordt zo het publiek verrast, komen mensen in aanraking met een brassband en wordt blaasmuziek gepromoot.

Concert
Naast de tour staat er een spetterend concert gepland op 10 juni. Tijdens dit concert zoekt de Euregio Brassband de samenwerking met diverse lokale artiesten, zodat het een echt avondje uit gaat worden voor het publiek.

Afwisseling
Men kan niet alleen luisteren naar een authentieke brassband sound, maar dankzij een aantal vernieuwende combinaties wordt het een avond vol afwisseling. Ooit wel eens een alpenhoorn met een brassband horen soleren? Of een brassband een gospelkoor horen begeleiden? TV- en radiopresentator Bas Westerweel treedt tijdens deze unieke avond op als presentator.

Kulturhus
Het concert vindt plaats in het Kulturhus Borne en begint om 20.00 uur. Kaarten zijn aldaar te koop en online via de website van het Kulturhus.