Wie moet een lintje ontvangen?
Wie moet een lintje ontvangen? Foto:

Onderscheidingen voor Oldenzalers

OLDENZAAL - Oldenzaal telt een groot aantal lokale vrijwilligers. Om hen te eren voor hun inzet worden ieder jaar weer vele lintjes uitgereikt.

Vorige week woensdag mocht burgemeester Theo Schouten namens de Koning elf personen decoreren. Zij ontvingen allemaal de versierselen voor Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Divers
De onderscheidingen gingen naar Christien Wicherink-Boogaard van Tafeltje Dekje, Jos Bulthuis die onder meer bij de Spanvöggel betrokken is, Karel Hommels die zich sterk maakt voor rugpatiënten, Gerard Horsthuis die senioren helpt met belastingformulieren, Willie Oude Velthuis, actief in het senioren-biljart, oud-wethouder Herman Pieper, Wim Reef van de monumentenraad, Hans Rouwhorst van de Spanvöggel, basiliekwacht Benno Smidt, volleyballer Fred Wolters en Antoinette Banneker-Herbrink van stichting Hart voor Oldenzaal.

Grote inzet
Burgemeester Theo Schouten roemde hun inzet door de jaren heen. Het merendeel was veelal actief voor meerdere verenigingen en instanties tegelijk, waardoor zij van onschatbare waarde zijn voor de samenleving.