Afbeelding
Foto:

Pop-up galerie in centrum Oldenzaal

OLDENZAAL - Oldenzalers zijn ware kunstliefhebbers, zeker wanneer het op een uitdagende manier aangeboden wordt. Daarom zal de nieuwe pop-up galerie van Ingrid Otte zéker in de smaak vallen bij het publiek.

De kunstenares uit Deurningen zal van 3 mei tot en met 17 juni haar werken tonen in een pop-up gallerie 'Gallerimo' aan de Deurningerstraat 2A, mooi gelegen in het hart van Oldenzaal.

Fragmenten
Otte maakt kunstwerken die zijn opgebouwd uit fragmenten van foto's, waarbij ze put uit een haar eigen archief. De foto's zijn fragmenten uit het dagelijks leven. "Alledaagse dingen worden vaak over het hoofd gezien terwijl daar veel schoonheid in te vinden is. Juist dit komt terug in mijn werken." De werken zijn opgebouwd rond thema's als structuren, groen of water.

Vierkant
Met een speciale techniek worden de digitale bestanden op plexiglas aangebracht en voorzien van een ophangrand. Alle werken zijn vierkant, met een vaste maat van een bij een meter. "In mijn werk is veel eenheid, ook door het formaat. Tegelijkertijd ontstaat er een spanningsveld door de manier waarop ik foto's combineer. De werken blijven daardoor boeien." De werken hebben een gelimiteerde oplage Houtsculpturist Hans Nijmeijer is gastexposant in de pop-up galerie. Pop-up galerie Gallerimo aan de Deurningerstraat 2a in Oldenzaal is van woensdag tot zaterdag open van 13.00 tot 17.30 uur. Op vrijdag kunt u terecht tot 20.30 uur. Zaterdag 6 mei kunt u tussen 15.00 en 17.00 uur kennismaken met de kunstenaars.