Afbeelding
Foto:

Mannenkoor geniet van jubileum

OLDENZAAL - Het Oldenzaals Mannenkoor heeft afgelopen zaterdag het 70-jarig bestaan gevierd met een druk bezocht jubileumconcert.

De heren hielden hun jubileum in Cultureel Centrum De Hof. Onder grote belangstelling zongen zij een breed repertoire rond het thema Musical and More. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven hierbij aanwezig te zijn was de toegang voor het concert gratis. Het optreden werd gehouden met medewerking van Karin Hertsenberg en Nikki Hirs. Het Oldenzaals Mannenkoor werd in 1947 opgericht en groeide door de jaren heen. Tegenwoordig staat het koor onder leiding van dirigent Richard von der Benken. Zij repeteren op de maandagavonden van 20.00 tot 22.00 uur bij dans- en partycentrum Rouwhorst.

Uitdaging
Het Oldenzaals Mannenkoor staat wel net als vele andere koren voor een uitdaging. Zo vergrijst het ledenbestand bij veel koren en nieuwe aanwas is er minder dan voorheen. Dit is een fenomeen wat ook al duidelijk zichtbaar is bij jeugdkoren. Wel heeft Oldenzaal nog het Stadsjongenskoor, wat door een actieve houding nog ruim 70 leden heeft. Een nette prestaties gezien de landelijke trend.