Afbeelding
Foto:

Zing Nederlands Met Me

HENGELO - De maandelijkse zangavond 'Zing Nederlands Met Me' in de bibliotheek van Hengelo is een doorslaand succes.

Eind vorig jaar ging deze zangavond van start. Deze wordt gehouden op de laatste vrijdagavonden van de maand, van 19.30 tot 20.30 uur in de bibliotheek. Er worden 6 Nederlandse liedjes gezongen, daarna is er een koffiepauze en dan worden dezelfde 6 liedjes nog een keer gezongen. De avonden hebben een belangrijk doel: mensen met elkaar in contact brengen en samen zingen om te werken aan taal. Juist deze informele aanpak moet er voor zorgen dat mensen de taal snel oppikken. Hoewel anderstaligen een belangrijke doelgroep zijn, is iedere Hengeloër welkom. Zangtalent is minder belangrijk, het gaat om de gezelligheid van het zingen. De zangavonden worden georganiseerd door Welkom in Hengelo, taalpunt Menthol en de bibliotheek.

Goed concept
Dit concept lijkt goed aan te slaan. Bij eerdere avonden waren er veel deelnemers. De reacties zijn dan ook vol lof via de Facebook-pagina Welkom in Hengelo. Het succes heeft inmiddels ook anderen geïnspireerd om dit soort avonden op te zetten, onder meer in Zwolle en Deventer.

Springplank
Zing Nederlands Met Me blijkt ook een goede springplank te zijn om contacten tussen de diverse culturen onderling te bevorderen. De groep zangers is bijzonder divers en omvat culturen die niet snel met elkaar in contact zouden komen. Door kennis te maken ontstaat al snel wederzijds vertrouwen - wat de deur opent voor andere, gezamenlijke activiteiten.

Muzikanten
Er is nog wel behoefte aan muzikanten die dit willen ondersteunen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Welkom in Hengelo op Facebook.