Afbeelding
Foto:

Koningsspelen in tuin Het Woolde in Hengelo

HENGELO – Leerlingen van de Woolderschool in Hengelo deden afgelopen vrijdag weer fanatiek mee met de Koningsspelen. Dit is op zich niet bijzonder; vrijwel iedere school doet mee met deze beweegdag. Maar wat het wél bijzonder maakte is dat zij dit vierden in de tuin van Carintreggeland Huis het Woolde.

Burgemeester Sander Schelberg opende vrijdag de Koningsspelen in de tuin van het woonzorgcomplex. Hij deed dit samen met de oudste inwoonster van Hengelo en de twee jongste leerlingen van De Woolderschool. Het leeftijdsverschil tussen deze oudste bewoonster en de jonge kleuters was maar liefst drie generaties: precies 100 jaar!

Verbinding
Het was ontroerend om de verbinding tussen jong en oud te zien. Na een paar frisse lentedagen konden de fraai uitgedoste bewoners van Het Woolde in het zonnetje genieten van de activiteiten op het grasveld. Er werd uitbundig meegezongen en meegedeind op de muziek en een aantal bewoners werd door de kinderen overgehaald om mee te doen aan de oud-Hollandse spelen. Een mooie ochtend; iedereen genoot dan ook volop.

Samenwerking
Carintreggeland huis Het Woolde is het oudste Verpleeg- en verzorgingshuis van Hengelo. Er is een samenwerking tussen De Woolderschool en Het Woolde: elke groep heeft jaarlijks een activiteit met of voor de ouderen. Te denken valt aan een Sinterklaasviering met de kleuters, kerstversiering aanbrengen door groep 6, de eindmusical van groep 8, en meer. De ouderen en de kinderen vinden het ontzettend leuk om samen bezig te zijn en genieten hier van. De kinderen leren omgaan met ouderen en voor de ouderen is dit een mooie afleiding.