Afbeelding
Foto:

Bijenlint bij De Höfte

OLDENZAAL - De bij; een bijzonder nuttig dier, wat helaas nog vaak miskend wordt.

De bij is één van de hardste werkers in de natuur en absoluut essentieel voor de voedselvoorziening. Zo bestuiven bijen niet alleen de vele mooie bloemen in de Nederlandse steden, maar ook bijvoorbeeld de productie van bloemkool is afhankelijk van bestuiving door bijen. Bijen bestuiven naar een ruwe schatting ongeveer 80 procent van de totale voedselvoorziening. Zonder bij dus geen eten. Helaas staat de bijenstand wereldwijd onder druk de afgelopen jaren. Onder meer als gevolg van inmiddels verboden gewasbeschermingsmiddelen. Hierdoor stierven hele bijenkolonies uit; een kolonie bestaat uit zo'n 20.000 bijen.

De Höfte
Kinderboerderij en natuur- en educatief centrum De Höfte in Oldenzaal wil graag een gastvrije plek zijn voor deze productieve bijen. Daarom werd afgelopen week een nieuw bijenlint ingezaaid door leerlingen van BSO Kiekeboe, in het kader van de 'Dag van de Aarde'. Dit vormt dan straks een nieuwe strook bloemen zodat de bijen het hele jaar door voedsel hebben. Een 40-tal kinderen van BSO Kiekeboe hebben geholpen met het inzaaien nadat imker Bennie Pots had verteld over het nut van de bijen. De kinderen hebben vol belangstelling geluisterd naar het verhaal. Vorig jaar werd al op diverse plekken in Oldenzaal een bijenlint ingezaaid, met groot succes. Dit jaar worden ook in Losser bijenlinten aangelegd.

Helpen
Wilt u ook een steentje bijdragen door in de tuin, op het balkon of in een bak voor het raam geurige bloemen te zaaien?.
U kunt gratis bloemzaad aanvragen bij jan.oldekamp@gmail.com onder vermelding van naam, adres,woonplaats, telefoonnummer en opgave van aantal vierkante meters. Als tegenprestatie stuurt u Jan te zijner tijd enkele foto's van het resultaat.