Afbeelding
Foto:

KSO Cecilia neemt afscheid van dirigent

HENGELO - Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia uit Hengelo neemt afscheid van haar vaste dirigent met een bijzonder concert.

Het orkest bestaat ruim 150 jaar. De afgelopen 20 daarvan stond het onder leiding van dirigent Daan Hillen. Hij viert nu zijn jubileum en tegelijk afscheid met twee concerten. Op zondag 7 mei wordt om 14.30 uur in de Bethelkerk in Hengelo de gratis toegankelijke try-out gehouden voor het grote afscheidsconcert in Almelo. Dit staat gepland voor zaterdagavond 13 mei om 20.00 uur in de Grote Kerk te Almelo. Heel bijzonder is dat Lucie Hillen, zijn zus, soliste is bij deze concerten.

Programma
Op het programma staan diverse klassieke werken. Namelijk Modest Moessorgski's 'Een nacht op de kale Berg', Johannes Brahms Rapsodie voor alt, mannenkoor en orkest opus 53 en Johannes Brahms Symfonie nr. 1 in C opus 68.

Daan Hillen
Daan Hillen ontving zijn opleiding aan de conservatoria van Brabant en Twente. Van 1970 tot 1982 was hij eerste hoboïst van het Overijssels Philharmonisch Orkest (nu het Orkest van het Oosten). Hij was oprichter en dirigent van het Overijssels Kamer Orkest en gaf tevens leiding aan het Joseph Triebensee ensemble. Tevens is hij een periode directeur van de Streekmuziekschool Noord-Overijssel geweest en dirigeerde hij diverse harmonie- en fanfareorkesten en het Kamer Orkest Zwolle (nu Hanze Orkest). Hillen was door de jaren heen betrokken bij vele orkesten binnen en buiten de regio. Het afscheidsconcert in Almelo is op zaterdag 13 mei in de Grote Kerk vanaf 20.00 uur. Kaarten kosten 17,50 euro.