Afbeelding
Foto:

Voetballers ATC '65
bouwen aan de toekomst

HENGELO - Voetbalvereniging ATC '65 bouwt met de leden aan een positieve toekomst voor de club. De afgelopen drie maanden namen de leden deel aan het Forza!ATC-project, met als doel om te kijken waar de krachten én uitdagingen liggen binnen de vereniging.

Het bestuur van ATC '65 is blij met de grote mate van betrokkenheid onder de ruim 1.200 leden. Maar liefst 565 leden hebben actief deelgenomen aan het toekomstproject dat als doel had om de kern van de club bloot te leggen en ervaringen en verhalen op te halen binnen en buiten de club.

Informatie
Dit proces leverde volgens ATC '65 belangrijke inzichten op voor de vereniging, waar het nieuwe bestuur zeker iets mee kan. Eind vorig jaar was er een bestuurswissel, een goed moment volgens de club om lopende zaken eens tegen het licht te houden. Of, het 'zoeken naar het DNA van de club', zoals ATC terugblikt op dit proces.

Uitdagingen
De club hoopt zo ook beter in te kunnen spelen op de diverse uitdagingen voor de komende jaren. ATC '65 is zeker niet de enige die bijvoorbeeld moeite heeft om vrijwilligers te vinden. De afgelopen tijd zijn er steeds minder vrijwilligers actief binnen ATC '65, waardoor een kleinere groep schouders steeds zwaardere lasten moet dragen. Een onhoudbare situatie op langere termijn.

Communicatie
Het proces wees tevens uit dat ook de interne communicatie, de duidelijkheid over taken en verantwoordelijkheden en de balans tussen recreatie en prestatie, beter kon en moest. Bovendien waren er veel klachten over de accommodatie, met name over de kleedkamers en in het bijzonder voor het sterk groeiende meidenvoetbal. Zij hebben behoefte aan goede faciliteiten om door te kunnen groeien.

Kleedkamergesprek
Het nieuwe bestuur gaf de opdracht aan een groep betrokkenen bij ATC '65 om het oor goed te luister te leggen binnen de club. En dat heeft een groot aantal reacties opgeleverd. Naast conventionele methoden als interviews en enquêtes, werden er ook onconventionele methoden ingezet zoals kleedkamergesprekken. Voor deze sessies werd een dwarsdoorsnede van betrokkenen bij de club uitgenodigd die, onder het genot van een hapje en drankje in een verwarmde kleedkamer, ATC '65 verhalen en ervaringen deelden met de aanwezigen.

Rapport
Daarnaast bestond in de kantine de mogelijkheid om reacties te schrijven op de achterkant van een bierviltje en deze vervolgens in een glazen zuil te stoppen. ?Het gemiddelde cijfer dat aan de club werd gegeven was een 5,9. Geen cijfer om als club trots op te zijn. Het betekent, dat er nog veel te verbeteren valt. Het traject heeft echter zoveel ideeën opgeleverd en positieve energie losgemaakt, dat al op korte termijn een aantal aanbevelingen omgezet kan worden in concrete acties. Voor een aantal andere, meer beleidstechnische zaken, wordt meer tijd uitgetrokken. Dinsdagavond zijn de resultaten aan de leden gepresenteerd.