Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Meer bezoekers Twentebad Hengelo

HENGELO - Het Twentebad in Hengelo trekt steeds meer bezoekers. Er was het afgelopen jaar een duidelijk stijgende lijn zichtbaar op de meeste fronten.

Het Twentebad trok vorig jaar in totaal 430.000 bezoekers. Diverse aspecten zaten in de lift, tot groot genoegen van het zwembad. Zo nam het bezoek uit omliggende gemeenten toe. De sport-zorgactiviteiten trokken eveneens meer bezoekers dankzij de uitgebreide promotie. Het bad ondergaat de komende tijd een renovatie om dit op diverse punten te moderniseren. Naar verwachting zal dit dan straks nog meer bezoekers trekken. Afgelopen zomer begon de eerste fase, waardoor bezoekers enkele maanden niet konden zwemmen in de recreatiebaden. Dit zorgde dan ook voor een daling bij het recreatief zwemmen van 16.000 bezoekers, maar zorgde niet voor opzeggingen van abonnementen. Aan het einde van 2016 was het aantal abonnees hoger dan aan het begin.

Meer sport en zorg
De hogere deelname aan activiteiten zoals babyzwemmen en hogere aantallen jaarabonnementen, compenseerden qua inkomsten bijna de recreatieve daling. Daarnaast maken diverse fysiotherapeuten vaker gebruik van het Twentebad. Deze sport-zorgactiviteiten worden steeds populairder. Pas na de tweede en derde fase van de verbouwing komt er echt meer ruimte voor onder meer hydrotherapie, zwemles voor kinderen met een beperking en vrij zwemmen voor mindervaliden. De beweegbare bodem is daarvoor een grote aanwinst. Verder zag het bad een stijgende lijn qua inkomsten bij de zwemschool, onder meer door het stabiele aantal kinderen en meer belangstelling voor duurdere turbolessen. Tevens wordt een nieuwe zwemlesmethode SuperSpetters gebruikt.