Afbeelding
Foto:

Samenwerking Rabotheater Hengelo en kulturhus Borne

BORNE - Er is de afgelopen tijd steeds meer samenwerking en kruisbestuiving op cultureel en maatschappelijk vlak. Nu gaan ook het Rabotheater in Hengelo en het Kulturhus Borne een nieuwe samenwerking aan.

Beide organisaties willen graag hun kennis en ervaring delen om zo uiteindelijk meer mensen in aanraking te brengen met de vele uitingen van lokale kunst en cultuur en andere activiteiten. Het komend theaterseizoen 2017-2018 trekken zij dan ook gezamenlijk op bij het programmeren en de marketing van vijf voorstellingen en concerten in het Kulturhus Borne. Zij profiteren zo van een grotere slagkracht qua naamsbekendheid.

Groter publiek
Door deze samenwerking kan het aanbod aan podiumkunsten worden uitgebreid en wordt door de beide podia een nog groter publiek bereikt. Een nog aantrekkelijker kunst- en cultuurklimaat draagt bovendien bij aan een positieve uitstraling van de gehele regio.

Samen programmeren
Vanaf december 2017 worden diverse voorstellingen en concerten in het Kulturhus Borne samen gepresenteerd. De aftrap is op woensdag 27 december met Vincent Bijlo's oudejaarsshow. Hierna volgt op 3 februari het Valerius Ensemble, op 24 maart Jasper van Kuijk, op 20 april het LOS Muziektheater en op 27 mei Roy en Hedy Grünewals. Deze voorstellingen worden in de seizoensbrochure van Rabotheater Hengelo opgenomen.

Kaarten
Ook kunnen kaarten voor deze voorstellingen gekocht worden via de website en de kassa van Rabotheater Hengelo. Frank Droste van het Kulturhus Borne heeft positieve verwachtingen van de nieuwe samenwerking: "Als Kulturhus vinden we het belangrijk dat we de inwoners van Borne een goed theateraanbod kunnen bieden, in Borne en op fietsafstand in Hengelo. De samenwerking levert voordelen op voor iedereen."

Goed podium
Raoul Boer, directeur Rabotheater Hengelo: "Wij zijn blij dat we met het theater in onze buurgemeente Borne in korte tijd en op een plezierige manier deze samenwerking tot stand hebben kunnen brengen. Hierdoor hebben een aantal voorstellingen waarvoor wij in ons eigen programma geen plek konden creëren toch een goed podium in onze regio gekregen."