Afbeelding
Foto:

HENGELO - Ik ben Cécile van der Vossen en geef vanaf 12 april 2017 de cursus "De schoonheid van het katholieke geloof ontdekken".


In mijn werkzame leven was ik docente Duits. Sinds ik gepensioneerd ben, geef ik met veel genoegen filosofie (metafysica) bij de Volksuniversiteit. Ook daarvóór heb ik al veel cursussen filosofie en theologie gegeven.

God en Jezus
Mijn ervaring, en misschien ook de uwe, is dat veel mensen niet goed weten wat het katholieke geloof inhoudt en wie God en Jezus nou eigenlijk zijn. Zo blijven ze met twijfels zitten, wat niet alleen jammer, maar ook vaak onnodig is. En als ze een verkéérd idee hebben over alles wat met geloven te maken heeft, kunnen ze niet anders dan het afwijzen.

Theologie
Onbekend maakt onbemind! De theologie (de wetenschappelijke uitleg en verdieping van de geloofswaarheden) schenkt ons de argumenten om in te kunnen zien dat het redelijk en heel mooi is om te geloven. Het is mijn grote passie om de schoonheid en vreugde van het geloof uiteen te zetten voor iedereen – katholiek of niet, gelovig of niet – die er meer van wil weten.

Cécile van der Vossen

In de rubriek Slimmer geven docenten van de Volksuniversiteit Hengelo uitleg over hun diverse vakgebieden. De VU Hengelo biedt vele cursussen aan. www.volksuniversiteit-hengelo.nl