Afbeelding
Foto:

Bouwers bekend voor stadhuis en stadskantoor

HENGELO - De gemeente Hengelo heeft de namen bekendgemaakt van de partijen die de renovatie van het stadhuis en de nieuwbouw van het stadskantoor te realiseren.

De gemeente Hengelo gunt de werkzaamheden aan drie partijen. De nieuwbouw van het stadskantoor zal uitgevoerd worden door een combinatie van Van Wijnen en Trebbe. Voor de renovatie van het stadskantoor is bouwbedrijf Koopmans geselecteerd. Het bedrijf Croonwolter&Dros zal het installatiewerk voor beide gebouwen uitvoeren.

Belangrijke stap
Wethouder Marcel Elferink is blij dat hiermee de laatste stappen gezet worden om de realisatie mogelijk te maken. Dit draagt bij aan de levendigheid in de binnenstad en het is goed voor de Twentse werkgelegenheid. Hij ziet er naar uit dat de eerste schop binnenkort de grond in gaat.

Meer bezoekers
De bouw van het nieuwe stadskantoor geeft de binnenstad een krachtige impuls. Door de gemeentelijke organisatie in de binnenstad te vestigen trekt de gemeente meer bezoekers naar de binnenstad, waaronder natuurlijk ook de 700 werknemers van de gemeente Hengelo die nu aan de Hazenweg werkzaam zijn. Jaarlijks komen momenteel een kleine 120.000 bezoekers voor producten en diensten naar de gemeentebalies. Maar ook voor andere doeleinden komen veel bezoekers naar stadskantoor of stadhuis. Het is ook een multifunctionele plek waar politici, ondernemers, inwoners en vele organisaties elkaar kunnen treffen. De bouw start 1 juni 2017. Met een geplande bouwtijd van circa 21 maanden wordt het project in het voorjaar van 2019 opgeleverd.