Nissan Micra: niet langer
?het boodschappenautootje

De Nissan Micra viert in 2018 haar 35-jarig jublieum. Een jaar voor deze mijlpaal werd onlangs de vijfde generatie van dit populaire model gelanceerd. Aan niets is nog te zien dat de Micra ooit het leuke boodschappenautootje was. De nieuwste Micra is volwassen geworden, heeft een geweldige uitstraling, levert uitstekende rijprestaties en ook een lange rit maken is allesbehalve een straf.

Nissan wilde blijkbaar af van het idee dat het een Micra moest maken die vooral bij dames en senioren in de smaak moest vallen. De nieuwe Micra is er ook voor een jong publiek en ook de heren zullen verrukt zijn van deze wagen. Als we kennismaken met de nieuwe Micra bij dealer Lesscher aan de Zilverstraat 5 in Hengelo, moeten we meteen toegeven dat deze wagen er eigentijds en meer volwassen uitziet.
De nieuwe Nissan Micra is een volwaardige B-klasser geworden. Dat blijkt wel uit de lengte van 4 meter. De ontwerpers van Nissan hebben zich flink mogen uitleven en ontwierpen een aansprekende koets. Spannende lijnen en aantrekkelijke details voltooien de geslaagde vormgeving. Voor de kopers van de Micra is er keuze genoeg om de buitenkant aan de eigen wensen aan te passen. Er bestaan maar liefst vier kleuren voor verschillende accenten op de flanken, in de bumpers en zelfs op de wielen. Drie verschillende stickerpakketten horen er tegenwoordig vanzelfsprekend bij. Tussen zijn belangrijkste concurrenten slaat de Micra beslist een goed figuur en zal niet snel met een ander type worden verwisseld.
De originele weg die Nissan met de nieuwe Micra inslaat, geldt niet alleen voor het exterieur. Ook het interieur is er fors op vooruitgegaan en zal bij een groot publiek in de smaak vallen. Als we instappen, ervaren we meteen de ruimte en de goed ondersteunende zit van de zitting en de voorgevormde rugleuning. Die rugleuning kan met een wat moeilijk bereikbare knop traploos worden versteld.
Ook in de wagen kan de klant kiezen voor tal van kleurrijke accenten van de bekleding. De brede baan midden op het dashboard sluit daar naadloos op aan.