Afbeelding
Foto:

HENGELO - Ik ben Derya Zenginoglu en geef op 29 maart de workshop Schilderen als Vincent van Gogh en op 6 april de workshop Ebru kunst, papier marmeren. Naast docent bij de Volksuniversiteit ben ik kunstenares en docente kunstzinnige vorming.


Studie
Na mijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Enschede en de eerstegraads docenten opleiding Beeldende Kunst en Vormgeving in Zwolle heb ik verschillende workshops gegeven in zowel tekenen /schilderen, gemengde media en Ebru kunst.

Workshop
Tijdens de workshop Ebru-kunst geef ik inzicht in de historische ontwikkeling van Ebru-kunst en de technische aspecten daarvan, vervolgens laat u zelf de kleuren dansen op het water. Tijdens de workshop Schilderen als Vincent van Gogh vertel ik over het leven en het werk van Van Gogh en gaat u na afloop met een eigen Van Gogh naar huis.

Nieuwe techniek
Ik geniet ervan om mijn cursisten nieuwe technieken te laten ontdekken. In mijn eigen werk als kunstenaar onderzoek en verleg ik de grens van het materiaal. Ik werk met geabstraheerde / figuratieve vormen die veelal kleurrijk zijn. Ik laat mij inspireren door de beweging in de natuur.

Derya Zenginoglu

www.volksuniversiteit-hengelo.nl

In deze items van de Volksuniversiteit Hengelo presenteren de diverse docenten en cursisten zich. De Volksuniversiteit Hengelo e.o. is de plek waar u kunt halen wat bevoegde docenten, ervaren coaches en inspirerende trainers te bieden hebben. Zij bepalen zelf de inhoud van de cursus en nemen uw leerwensen daarin mee. Een oude formule, al bijna 100 jaar oud, toegepast door docenten van nu. De cursussen zijn eigentijds, de gedachte blijft hetzelfde: een leven lang leren, voor elk wat wils.