Afbeelding
Foto:

Bruna Hengelo verder als Read Shop Express

HENGELO - De nieuwe Read Shop Express aan de Markt 2 in Hengelo is geopend. De voormalige Bruna kwam in nieuwe handen. Twee 23-jarigen vormen het gezicht van de nieuwe winkel.

Exploitant van de Bruna-vestiging aan de Markt, een van de hoofdwinkelstraten van Hengelo, is Robert Einhaus. Hij verplaatst zijn activiteiten naar Enschede-zuid, waar hij de bestaande Bruna overneemt.
De winkel in Hengelo komt vanaf maart in handen van Gerrit Holtvoort en zijn vrouw Mireille Vos. Zij hebben al bijna twintig jaar een boekwinkel in Delden, dat grenst aan Hengelo.

Familie
Holtvoort en Vos blijven zich op Delden concentreren, de zaak in Hengelo wordt straks gerund door hun zoon Ramon en schoondochter Kelly. 'Beiden zijn 23 jaar, jonge ondernemers dus. Achter de schermen werken zij vaak al mee in Delden, waar wij ook een Read Shop Express hebben.
Bovendien staat onze schoondochter al zeven jaar op de markt en heeft zij daardoor veel ervaring in het contact met klanten', laat Holtvoort weten.

Postagentschap
Opvallend is dat in de nieuwe The Read Shop Express in Hengelo een PostNL-agentschap komt. Bruna-ondernemer Einhaus was daar medio 2016 juist mee gestopt omdat hij de vergoeding niet in verhouding vond staan tot de hoeveelheid werk. Holtvoort staat er anders in: 'Post is nog steeds een A-merk, het brengt een hoop traffic in de winkel. Het verdienmodel is misschien niet optimaal, maar wij denken toch dat het toegevoegde waarde heeft.'

Positieve trend
Over de winkelstand in Hengelo-centrum zijn de laatste jaren weinig positieve berichten verschenen. Het winkelgebied zag onder meer V&D verdwijnen. 'Wij zien het juist als een uitdaging om van deze winkel een succes te maken', zegt Holtvoort. 'Er gebeurt momenteel van alles in het centrum. Het V&D-pand is weer helemaal verhuurd en zal de komende tijd ingevuld worden en in de voormalige ABN/AMRO worden 75 appartementen gemaakt. Om de winkel heen is momenteel nog wat leegstand, maar de pandeigenaren zijn hard bezig om daar verandering in te brengen.'

Nieuwe uitstraling
De winkel kreeg een nieuwe uitstraling. Naast boeken, tijdschriften, wenskaarten en kantoor- en hobbyartikelen zal tabak een substantieel onderdeel uitmaken van het assortiment. De nieuwe winkel is afgelopen week feestelijk geopend.