Afbeelding
Foto:

Open dag
PW Golf op 1 april

ENSCHEDE - Golfclub Prinses Wilhelmina in Enschede zal op 1 april een open dag houden. Iedereen is welkom om eens een kijkje te nemen; wellicht ontdekt u wel een mooie nieuwe hobby.

Golfclub Prinses Wilhelmina is ruim 30 jaar geleden ontstaan door een paar hockeyers die geïnteresseerd raakten in de golfsport. Stap voor stap, hole voor hole is er in het Wagelerpark een mooie, volwaardige/ officiële 9 holes golfcourse opgebouwd. De club drijft op enthousiaste vrijwilligers.

Niet elitair
PW golf toont aan dat de golfsport zeker niet elitair hoeft te zijn. Onderzoek van de Zweedse Golfederatie heeft aangetoond dat iemand die golft 2.6 jaar langer en gezonder leeft. Voor wat dat de BV Nederland meehelpt te besparen mogen ook wel eens wat credits worden geïnd. De sport is gezond voor lichaam en geest, kan tot op hoge leeftijd worden gespeeld, biedt een sociale omgeving en helpt mee bij natuurbeleving.
Naast een mooie baan zijn wij ook in het gelukkige bezit van een mooi clubhuis. Ook dit wordt door toegewijde vrijwilligers gerund hetgeen de prijzen voor de leden aantrekkelijk maakt. Wij vinden dat dit optimaal benut zou moeten worden.
In deze tijd waar gemeenten op zoek zijn naar andere invalshoeken voor hun beleid, ook al vanwege bezuinigen, wil PW golf zich dan ook meer en meer profileren als Open vereniging. Samen met het nieuwe sportorgaan van de gemeente Sportaal wordt de samenwerking met de sportverenigingen binnen de cluster Noord al gezocht en verbeterd.

Iedereen welkom
Op de Open dag op 1 april hoopt PW veel aspirant golfers te mogen ontvangen die kennis willen maken met deze sport. Ook de mensen die regelmatig rond onze golfbaan wandelen, fietsen en/of de hond uitlaten willen we graag kennis laten maken met dit mooie stukje natuur. We zijn benieuwd wat wij als golfclub voor de omgeving zouden kunnen betekenen. Misschien komen deze mensen dan over een paar jaar terug om de sport alsnog te gaan beoefenen. Op de Open dag op 1 april a.s.worden natuurlijk diverse interessante aanbiedingen gedaan om de golfsport te leren kennen of om lid te worden wanneer mensen reeds ervaring hebben. Onze enthousiaste Pro kan voor zowel beginners als gevorderden iets betekenen om u met plezier door de baan te laten gaan.