Afbeelding
Foto:

Hengelo haalt banden aan met SCH

HENGELO - De gemeente Hengelo en de Stichting Centrummanagement Hengelo zoeken weer wat toenadering tot elkaar. Beide partijen hopen dit jaar weer tot een vruchtbare samenwerking te komen, nadat de relatie tussen beide organisaties vorig jaar bijzonder stroef liep.

In december ontstond een conflict tussen de gemeente en SCH met als aanleiding het nieuwe terrassenbeleid. De gemeente besloot om de terrassen te laten krimpen, terwijl aanvankelijk juist meer maatwerk geleverd zou moeten worden naar de belevenis van het Centrummanagement. Immers, een aantrekkelijk een succesvol terras draagt bij aan het bezoeken van de binnenstad. Recent hebben de voorzitter van het SCH, Roland Schwind en wethouder binnenstad Marcel Elferink de ontstane situatie met elkaar besproken.

Goed gesprek
Dit bleek uiteindelijk een goede zet te zijn geweest; beide partijen zijn het er over eens dat het goed was 'om elkaar eens in de ogen te kijken' en te kunnen constateren dat ze beiden een groot gezamenlijk belang hebben.

Betere relatie
Het Hengelose college van Burgemeester en Wethouders hoopt dan ook dat de relatie weer vruchtbaar zal worden, juist omdat beide partijen elkaar toch nodig zullen hebben de komende jaren. Ook Hengelo staat immers voor forse uitdagingen in het centrum, zoals de grote leegstand en verschuiving naar online winkelen. Beide partijen hebben het onderlinge contact met onmiddellijke ingang hiertoe hersteld. Op korte termijn moet de binnenstad van Hengelo er de vruchten van plukken, aldus de gemeente Hengelo.