Afbeelding
Foto:

Ik ben Tim Blom en geef op 1 en 8 april de cursus glas-in-lood bij de Volksuniversiteit Hengelo e.o. Naast docent bij de Volksuniversiteit heb ik een eigen atelier.


Na een druk bezet leven als bedrijfseconoom leek mij het een mooie uitdaging om meer creatief bezig te zijn. De basis hiervoor is gelegd in Wallonië. Daar hadden wij vroeger een vakantiehuis met veel fraaie glas-in-loodramen. Het licht, dat op ieder moment van de dag anders door het glas valt naar mate de zon draait, bleef mij fascineren en daar is mijn interesse voor glas-in-lood ontstaan.

Ateliers
Samen met mijn vrouw bezocht ik veel ateliers in de regio, onder andere dat van Mano Guisti, een telg uit een roemrijk Italiaans glazeniers geslacht. Ik werd geïnspireerd om zelf met dit eeuwenoude ambacht aan het werk te gaan. Behalve dat wij steeds gastvrij zijn ontvangen, heb ik veel geleerd over de oude technieken van het loodzetten en het brandschilderen. Telkens weer was het een ongekend genoegen om in de ateliers rond te neuzen en de nostalgische sfeer van creativiteit en vakmanschap te proeven.

Techniek
Nadat ik mij eerst jaren heb ontwikkeld om zelf de techniek goed in de vingers te krijgen, ben ik op verzoek van familie en vrienden, cursussen en workshops gaan geven. Vanaf 2003 ben ik actief als gastdocent bij diverse instellingen.

Cursussen
Het doet mij veel plezier dat de cursussen niet alleen enthousiast worden ontvangen door de cursisten en die instellingen, maar ook door vakmensen uit de schilder- en glaszettersbranche. De cursus die ik bij de Volksuniversiteit aanbied, geef ik in mijn eigen atelier in Almelo. Ik hoop u te kunnen inspireren voor dit mooie ambacht.