Afbeelding
Foto:

Toertocht RTC Hengelo

HENGELO - Komende zondag organiseert de Rijwiel Tour Club Hengelo haar tweede veldtoertocht van het seizoen: de Lonnekerberg Veldtoertocht. De laatste NTFU veldtoertocht van dit winterseizoen in Twente.

Er kan gefietst worden over twee afstanden, te weten 30 en 50 km. De routes gaan door het fraaie buitengebied van het Lonnekermeer, Hof Espelo en de Lonnekerberg. De langere tocht maakt nog een extra uitstapje naar de vaste ATB route over het terrein van de Universiteit Twente.

Exclusieve route
Enkele delen van de route zijn alleen toegankelijk op zondag 12 maart dankzij de vriendelijke medewerking van de landeigenaren. Deze stukken van de route zullen duidelijk gemarkeerd worden en RTC Hengelo doet een dringend beroep op deelnemers om deze eenmalige openstelling te respecteren. Ook doet de club een beroep op de kernwaarden van de ATB'er: toon respect voor natuur en wandelaars die zich mogelijk ook op de route bevinden.
De Rijwiel Tour Club Hengelo is opgericht in 1981 en telt meer dan 300 leden, waarvan meer dan 50 vrouwen. De vereniging organiseert een aantal fietstochten per jaar waarvan twee voor MTB/veldrijders en één tocht speciaal voor vrouwen.

Veel tochten
Voor de eigen leden zijn er diverse clubtochten en is er jaarlijks een fietsweekend in een uitdagende omgeving. De wielrenners van RTC Hengelo kunnen van maart tot oktober op dinsdagochtend en avond, woensdagochtend en donderdagavond trainen onder het motto "Samen uit, samen thuis". Ook is er een trainingsgroep voor de MTB op donderdagavond en een damestraining op maandagavond. In de wintermaanden kunnen leden de conditie op peil houden met spinning lessen en zaaltraining.

Informatie
RTC Hengelo is lid van wielersportbond NTFU. Meer informatie op www.rtchengelo.nl