Afbeelding
Foto:

Auto & Service
Hengelo geopend

HENGELO - Auto & Service Hengelo heeft afgelopen zaterdag een druk bezochte opening gehouden. Het nieuwe pand aan de Vosboerweg werd feestelijk in gebruik genomen met een open dag. 's Avonds opende minister Henk Kamp van Economische Zaken het pand.

Het bedrijf is onlangs verhuisd naar een hypermodern pand. De verbouwing van de nieuwe locatie is duurzaam uitgevoerd door het hergebruiken van de bouwmaterialen die vrijkwamen bij de sloopwerkzaamheden van het pand. Henk Kamp nam door het aansluiten van een elektrische stekkerkabel het pand officieel in gebruik. Auto & Service is in 2015 begonnen met de verbouwing van de nieuwe locatie. In de werkplaats zijn nu 9 werkplekken en er is opslag voor zo'n 600 winterwielsets. Bij de verbouwing is bewust gekeken naar hergebruik van bouwmaterialen. Zo heeft het team van Auto & Service zelf de sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Daarbij zijn veel materialen behouden en opgeslagen, zoals kabelgoten, luchtleidingen, radiatoren, binnendeuren en -kozijnen. Bij de opbouw zijn vrijwel al deze bouwmaterialen hergebruikt. Er is uiteindelijk niet eens e´e´n nieuwe gipsplaat aangeschaft voor de verbouwing.

Duurzaam
Eigenaar Tim Mangelaars van Auto & Service: "Auto's vervuilen het milieu al voldoende. Als autobedrijf heb je de taak om duurzaam te ondernemen. Door hergebruik van bouwmaterialen hebben we op een duurzame wijze een prachtige nieuwe locatie kunnen opbouwen. We zijn ook op deze locatie weer 'Erkend Duurzaam' gecertificeerd.

Opening
Onder grote belangstelling opende Minister Henk Kamp van Economische zaken Auto & Service 2.0. Minister Henk Kamp: "Het MKB is de ruggengraat van de Nederlandse economie. De harde kern van het MKB zijn kleinere bedrijven met enkele tot meerdere medewerkers. Auto & Service is daar een prachtig voorbeeld van met een zeer gedreven ondernemer. Ik vind het geweldig om dit mooie bedrijf te mogen openen. Een bedrijf met liefde voor auto's en meerwaarde voor klanten. Ook voor de toekomst zijn er nog voldoende uitdagingen als de emissie-loze auto en de verwerking van de data die een auto inmiddels al genereert. Ook bij Auto & Service onderwerp van gesprek."