Afbeelding
Foto:

Eerste editie Oldenzaals Filmfestival

OLDENZAAL - Filmfestivals; als echte filmliefhebbers kunnen wij er ook geen genoeg van krijgen. En wat is er nou leuker dan een echt kleinschalig, lokaal filmfestival met lokaal gemaakte films? Liefhebbers komen zondag in Oldenzaal aan hun trekken bij de eerste editie van het Oldenzaals Filmfestival.

Het Filmhuis Oldenzaal organiseert zondag samen met de Oldenzaalse Video- en filmclub het Eerste Oldenzaalse Filmfestival. Daarin krijgen Oldenzaalse amateurs en professionals de gelegenheid om hun werk aan een groot publiek te laten zien. En hoewel het natuurlijk gaat om producties met een beperkt budget en mogelijkheden, is dit juist vaak een belangrijke inspiratiebron en drijfveer voor innovatie. Daarnaast is dankzij de steeds goedkopere technologie ook meer mogelijk voor de gevorderde amateur. In het eerste deel van het festival worden 5 korte films vertoond. Voor dit eerste festival heeft de Video- en Filmclub Oldenzaal een keuze gemaakt uit werk van hun leden. Aanvang is om 13.30 uur in het Stadstheater De Bond. Kijk ook op www.filmhuisoldenzaal.nl

Na de pauze is er een inleiding door de in Oldenzaal opgegroeide Dennis Alink, de regisseur van de muziek-documentaire "Unknown Brood". Deze documentaire ging op 19 november 2016 in première op het bekende Idfa-festival in het Amsterdamse Carré.

Synopsis
Op woensdag 11 juli 2001 springt rock 'n roll muzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton hotel. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt is net zo extravagant als dat hij het leven heeft geleefd. Herman heeft in zijn eigen video's, liedteksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen. Unknown Brood duikt in het verleden om met niet-eerder vertoond materiaal en met de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten te herbeleven. Broods leven was vanaf het begin tot het einde een strijd tussen zijn publieke - en privé-ik. Op 11 juli kwamen die twee paden samen. Regisseur Dennis Alink zat toen nog op de basisschool, in Oldenzaal, maar eenmaal in Amsterdam, als filmacademiestudent, ontdekte hij de rock & roll én de muziek van Herman Brood.