Afbeelding
Foto:

Geld voor goed idee binnenstad Hengelo

HENGELO - Hebt u een goed idee om de binnenstad van Hengelo nog beter tot haar recht te laten komen? De gemeente Hengelo stelt graag geld beschikbaar om uw idee uit te voeren. Het is mogelijk om hiervoor een stadscheque aan te vragen.

Met de Stadscheque kunnen ondernemende Hengeloƫrs hun idee verder uitwerken ien in de praktijk brengen. "Een kleine impuls kan het verschil betekenen en een initiatief tot een succes maken", aldus wethouder Marcel Elferink. Per goed idee is maximaal 2.500 euro beschikbaar. De aanvragen voor de eerste toewijzingen moeten uiterlijk op 1 mei ingediend zijn.

Provinciaal geld
De Provincie Overijssel stelde 25.000 euro ter beschikking om dit mogelijk te maken. Het Centrummanagement Hengelo neemt de verdeling van dat bedrag op zich. Hiervoor is ook een beoordelingscommissie opgezet. De Stadscheques zijn ook onderdeel van het project Stadswerkplaats074.

Aanvragen
Het aanvragen van een Stadscheque kan relatief eenvoudig. Hiervoor stuurt men een mailtje naar secretariaat@centrummanagementhengelo.nl. Na inschrijving volgt een beoordeling en presentatie van het idee.