Afbeelding
Foto:

Paal 12 ziet kansen uitbreiding

OLDENZAAL - De multifunctionele accommodatie Paal 12 aan de Vondellaan wil dit jaar graag uitbreiden om nog meer activiteiten te kunnen ontplooien. Maandagavond presenteerde Bob Looijesteijn namens het bestuur de plannen. Dit gebeurde als StadsID, bij gelegenheid van het maandelijks Politiek Forum.

Paal 12 in De Thij heeft nu al een multifunctioneel clubgebouw en een beachsportveld. Dit wordt al door diverse organisaties gebruikt. Naast onder meer handbalvereniging Hacol en volleybalvereniging Pollux zijn ook diverse maatschappelijke organisaties hier gevestigd. Onder meer wijkwerkers van welzijnsinstelling Impuls en de lokale omroep Twente FM houden hier kantoor. Verder zijn er dagelijks activiteiten uiteenlopend van bridge tot ouderengym, een repaircafé en jongerenactiviteiten.

Veel grond
De grote wens is om dit jaar fiks uit te breiden op sportief vlak. Het complex was eerder in handen van honk- en softbalvereniging Run '71 waardoor er nog relatief veel ongebruikte grond is; de activiteiten zijn nu immers kleiner dan in de tijd van de honkbalvereniging. De grond naast het clubgebouw wordt dan ook nauwelijks gebruikt op dit moment.

Faciliteiten
Zo is er de wens voor een nieuwe atletiekbaan, een combinatiecourt voor onder meer basketbal, handbal of ijshockey, fitness- en bootcamptoestellen en een extra parkeerterrein. Het idee voor een multifunctionele atletiekbaan is elders in de regio al een succes. Zo werd ook in Losser een multifunctionele baan opgezet. Deze kan in de zomer gebruikt worden voor atletiek en skeeleren, in de winter komt er een laag water op en dient het bij gelegenheid als ijsbaan. Met zo'n baan zou Paal 12 dan ook in meer jaargetijden en voor veel meer groepen sportieve activiteiten aan kunnen bieden. Verder werd begin dit jaar al gekeken naar de mogelijkheden om de bowlsvereniging hier onder te brengen met een nieuw veld.

Maatschappelijke doelen
Het complex is met de uitbreiding geschikt voor veel meer maatschappelijke doelen zoals sportstimulering voor jong en oud. Zo is er nu al beperkt gebruik voor bewegingsonderwijs, sportclubs en projecten van maatschappelijk nut zoals FC Noaber wat hier ook actief is. De initiatiefnemers zien het ook als een mooi doel op zich om een al jaren braakliggend stuk grond een passende bestemming te geven.