Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Volkstuin Groot Driene in nieuwe handen

HENGELO - Het volkstuincomplex Groot Driene is in nieuwe handen. De gemeente Hengelo heeft het complex van honderd individuele volkstuinen afgelopen week overgedragen aan de tuinders zelf.

Eerder was de gemeente Hengelo zelf beheerder van het complex. Vorig jaar vroegen twee tuinders, de heren Bos en Weseman, al naar de mogelijkheid om het beheer over te nemen. De overige tuinders en de gemeente Hengelo hebben positief op dit initiatief gereageerd.

Overdracht
Op zaterdag 4 maart werd de nieuwe volkstuinvereniging Thrinon officieel opgericht. Bij de blokhut van de Scoutinggroep Jeanne d'Arc tekende het bestuur van Thrinon de huurovereenkomst met de gemeente. Hengelo zal het complex verhuren aan Thrinon, die vervolgens weer verhuurt aan de individuele gebruikers. Het complex bestaat al zo'n veertig jaar. Ontspanning en recreatie zijn belangrijke doelen. Verder wil Thrinon integratie bevorderen door kennis en gewoonten bij elkaar te brengen van mensen met diverse culturele achtergronden.

Plannen
Tuinders en gei¨nteresseerden hebben de gelegenheid zich in te schrijven als (aspirant)-lid van de vereniging. Ook wil Thrinon de aanblik vanaf de straat aantrekkelijker maken, door het beheer en onderhoud in eigen hand te nemen. De volkstuinvereniging wil in de toekomst een afrastering plaatsen. Op dit moment ondervinden de tuinders overlast van mensen die er illegaal afval dumpen.