Afbeelding
Foto:

Achtste editie Samen Sterk Naar Werk

OLDENZAAL - Het Oldenzaalse project Samen Sterk Naar Werk begint weer. Binnenkort start de achtste ronde van dit succesvolle project. Het helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om weer gemotiveerd te worden en uiteindelijk een leuke baan te vinden. Dit weekend sluit de aanmelding en komende week beginnen de intakegesprekken weer.


Samen Sterk Naar Werk bestaat inmiddels al een tijdje. Het werd opgezet om Oldenzalers te helpen die eigenlijk wel weer werk willen, maar gewoon al te lang uit het arbeidsproces zijn geweest. Het traject bestaat uit een serie van dertien interactieve bijeenkomsten. Hier leren de deelnemers belangrijke vaardigheden die wellicht nog niet bekend zijn of weggezakt.

Nieuw solliciteren
Zo is het solliciteren anno 2017 anders dan vroeger. En ook de manier waarop je überhaupt werk kan vinden gaat heel anders. Zo Is het voor de deelnemers belangrijk om zeker ook de sociale media onder de knie te krijgen. Via websites als LinkedIn, Twitter en Facebook heb je immers al snel een mooi netwerk om een baan te vinden, maar dan moet je hier wel zelf actief en representatief zijn.

Niet vrijblijvend
Samen Sterk Naar Werk bestaat uit dertien bijeenkomsten vanaf 22 maart. Deze worden gehouden op de woensdagen van 09.45 tot 12.30 uur in wijkcentrum Breedwijs aan de Helmichstraat. Deelname aan de cursus is gratis voor Oldenzalers en mensen uit de directe omgeving. Maar, zo benadrukt ook organisator Chris Postma: dit is zeker niet vrijblijvend. Deelnemers aan de cursus moeten immers wel over een zekere mate van doorzettingsvermogen beschikken dat ze niet halverwege de cursus af haken.

Intakegesprekken
Er worden voorafgaand aan de start van de bijeenkomsten dan ook eerst intakegesprekken gevoerd. Hoewel de cursus niet voor iedereen een baan oplevert, is het succespercentage toch vrij hoog aldus Postma. Op de website staan ook positieve ervaringen te lezen van eerdere groepen deelnemers.

Opgave
Opgave voor de cursus kan via de website www.samensterknaarwerk.com of voor vragen per email, info@samensterknaarwerk.com. De aanmelding kan in principe dit weekend nog en op 15 maart beginnen dan de intakegesprekken. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.