Afbeelding
Foto:

Kindercolleges Museum JeugdUniversiteit

HENGELO - Deze maand kunnen nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar weer deelnemen aan leuke colleges van de MuseumJeugdUniversiteit. Dit is een samenwerking tussen het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo, de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop en museum en landschapscentrum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp.

Deze maand zijn er drie colleges opgezet. Zondag 12 maart is de start in Wonderryck. Hier vertelt Liza Mulder over intelligentie bij dieren. Hoe komt het dat het ene dier slimmer is dan het andere dier?Op zondag 19 maart stap je samen met Dr. Ir. Anika Embrechts in de wondere wereld van de nanotechnologie. Dit college vindt plaats bij Oyfo Techniekmuseum. Ook laat zij enkele proefjes zien die de kinderen onder begeleiding uit kunnen voeren. Een mooie, interactieve middag dus.
Het derde en laatste college is op zondag 26 maart. Dan is Prof. Dr. Ir. M.C. Elwenspoek te gast bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. Hij vertelt over water en hoe belangrijk dat is voor mensen. Maar waar komt al dat water van de wereld vandaan?

Informatie
Ieder college duurt ongeveer een uur, op zondagen van 11.00 tot 12.00 uur. Een collegekaart voor vier colleges kost 15 euro. Aan het einde van de serie colleges krijg je een diploma. Je kunt inschrijven via www.museumjeugduniversiteit.nl.