Informatiewijzer Hengelo
Informatiewijzer Hengelo Foto:

Hengeloër wegwijs in oerwoud van organisaties

HENGELO - Er is een vrijwel onuitputtelijke hoeveelheid organisaties actief in Hengelo. Van kinderopvang tot welzijnswerk, van boodschappendienst tot mantelzorgondersteuning. Maar: hoe kan ik deze vinden wanneer ik ze nodig heb? De gemeente Hengelo maakt een einde aan het digitale van-het-kastje-naar-de-muur met de introductie van de nieuwe Informatiewijzer.

Deze week lanceerde Hengelo de website www.informatiewijzerhengelo.nl Wethouder Jan Bron met de portefeuille Welzijn en Zorg heeft hier hoge verwachtingen van: "In Hengelo hebben we (gelukkig) genoeg organisaties die onze inwoners kunnen ondersteunen met advies, activiteiten en zorg. Maar… waar vind je nu de juiste oplossing die past bij jouw vraag? Informatiewijzerhengelo.nl maakt die zoektocht een stuk makkelijker." In de praktijk blijkt namelijk dat er vaak behoefte is aan ondersteuning, maar dat mensen simpelweg niet altijd weten dat er 'iets' is om hen te helpen. En wanneer deze groep niet actief in contact komt met de gemeente missen zij al snel een kans op hulp.
Op www.Informatiewijzerhengelo.nl staat alle informatie over verschillende onderwerpen waar mensen in het dagelijks leven mee te maken kunnen krijgen. De thema's zijn onder meer gezondheid en zorg, geldzaken, vrijwilligerswerk en burenhulp. Mensen die graag persoonlijk iemand willen spreken voor informatie en advies kunnen natuurlijk altijd bellen met het Zorgloket en/of Wijkracht, via telefoonnummer 074- 245 91 31

Wijkracht
De Informatiewijzerhengelo is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Hengelo door Wijkracht Hengelo, in samenwerking met vele instellingen en organisaties. De zorg verandert in Nederland. Mensen wonen langer thuis. En de gemeente Hengelo wil mensen graag eerder helpen en dichterbij huis, zodat zwaardere problemen voorkomen of vertraagd kunnen worden. Bovendien wordt meer dan voorheen gekeken naar wat de mensen zelf kunnen regelen, met hulp van hun omgeving. De wijkteams van Wijkracht spelen daarin een belangrijke rol. Esther van Spall, directeur van Wijkracht; 'Onze wijkteammedewerkers ondersteunen, wijzen de weg en weten wat er te doen is in de wijk.