Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Vluchtplan helpt bij brand Molenkamp

OLDENZAAL - Voldoende oefenen, rustig blijven en snel het pand verlaten. Dit zijn de drie ingrediƫnten voor een succesvolle ontruiming, zo bleek maandagmiddag bij woonzorgcentrum De Molenkamp.

De brandweer werd rond 17.20 uur gealarmeerd voor brand in het woonzorgcomplex De Molenkamp aan de Bentheimerstraat. Hier bleek een brand in een appartement al snel om zich heen te grijpen. De brand is vermoedelijk ontstaan in de keuken. Dankzij de eigen bedrijfshulpverleners van de Molenkamp werd de bewoner al snel in veiligheid gebracht. Ook zo'n twintig andere bewoners werden uit voorzorg geƫvacueerd. De brandweer Twente had dan ook complimenten voor het snelle en accurate handelen van de BHV'ers. Ouderen zijn kwetsbaar bij brand omdat ze minder mobiel zijn.

Rook
Bij de brand kwam al snel veel rook vrij. Acht personen werden daarom uit voorzorg gecontroleerd na het inademen van rook. Zij hoefden verder niet naar het ziekenhuis. De bewoners werden tijdelijk intern opgevangen. De bewoner van het betreffende appartement kan voorlopig niet terug door de schade.