Afbeelding
Foto:

Voorbereidend werk Gronausestraat-Zuid

LOSSER - De voorbereidende werkzaamheden voor reconstructie van de Gronausestraat-Zuid gaan op korte termijn beginnen. Ingenieursbureau Roelofs Advies uit Den Ham werd aangetrokken om de plannen verder uit te werken. Inmiddels kan een en ander een volgende fase in.


De reconstructie van de Gronausestraat wordt een aardige klus voor de gemeente Losser. De straat vormt namelijk een belangrijke doorgaande route. Inwoners, ondernemers en andere betrokkenen werden daarom al vroeg bij deze plannen betrokken om zo een breed draagvlak te krijgen voor het uiteindelijke ontwerp.

Legpuzzel
Nu de vorst uit de lucht is, kunnen de eerste werkzaamheden beginnen. Eind januari zijn boringen uitgevoerd met als doel om de kwaliteit en samenstelling van de bodem en asfalt in kaart te brengen. Daarnaast zijn inventarisaties uitgevoerd van de rioolaansluitingen en gesprekken gevoerd met de nutsbedrijven. Deze bedrijven beheren het netwerk van onder andere gas, water en stroom. Uit deze gesprekken is naar voren gekomen dat ook de nutsbedrijven een grondige reconstructie van hun netwerk gaan doorvoeren. Omdat waarschijnlijk al voor de zomer- vakantie wordt gestart met het aan- passen van de kabels en leidingen, worden begin maart de bomen tussen de Smalmaatstraat en de rotonde Broekhoekweg weggehaald.