Afbeelding
Foto:

Week van Zorg en Welzijn in Twente

TWENTE - De landelijke Week van Zorg en Welzijn komt er weer aan. Van 13 tot en met 18 maart openen zorginstellingen in heel Twente weer hun deuren voor het publiek. Het is deels een charme-offensief; we horen immers veel over misstanden in de zorg. Maar ondanks dit is het in Nederland best wel goed geregeld.

Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Het soort zorginstellingen wat mee doet is ieder jaar weer heel divers; van verzorgingstehuizen en ziekenhuizen tot revalidatiecentra, tandartsen en GGZ-instellingen.

Alles is zorg
Er zijn ook minder voor de hand liggende instellingen en organisaties die bijdragen aan zorg, zoals buurthuizen en kinderopvang. Het initiatief voor deze dag is ontstaan bij de veertien werkgeversorganisaties in zorg en welzijn. De medewerkers willen namelijk graag eens laten zien hoe en wat voor zorg zij leveren en hoe dit precies in zijn werk gaat.

Bijzondere plekken
Tijdens deze week kan men ook op plekken kijken waar normaliter niemand kan komen, zoals de operatiekamers van de grotere Twentse ziekenhuizen. Zo doen ook de locaties van de Ziekenhuis Groep Twente en het Medisch Spectrum Twente geopend. Kijk voor deelnemende locaties op www.weekvanzorgenwelzijn.nl