Afbeelding
Foto:

Dinkelland grote winnaar bij optocht in Oldenzaal

OLDENZAAL - De Grote Twentse Carnavalsoptocht van Oldenzaal was zondag weer een succes. Ruim 100.000 mensen keken naar deze grootste optocht boven de Grote Rivieren. Dit jaar waren de carnavalisten uit Dinkelland oppermachtig: zij grepen alle prijzen bij de prestigieuze grote wagens.

De eerste prijs ging dit jaar naar de Greune Köttelpeerkes uit Denekamp met hun thema Hé ho, hé ho is er hier een feestje of zo?" De Sjeesköttels uit Rossum pakten de tweede plaats met "En noe geet' los in het sprookjesbos". De Siepeljonkers uit Ootmarsum eindigden als derde, met "De Siepeljonkers brengt oe leu de warmte oet Caribisch gebied, in disse óóó zo koald tied"
Bij de grote loopgroepen was Dinkelland eveneens goed vertenwoordigd. CV De Kanaalratten uit Noord Deurningen won de erste prijs met "Leu wie maakt vul lol… ok in het Venetiaans is oons niks te dol". O.O. Barakkus werd tweede met "Wie zeuk (de CL)OE"

Kleinere prijzen
In de categorie kleine groepen werd het een Oldenzaalse hattrick. De Woesies pakte de eerste plaats met "Wie bint oet de bocht vlög'n". Op 'n Kop werd tweede met "Wie bakt d'r niks van". De derde plek ging naar CV.11-tal, met "Wie bin't FAN(t)FARE(n).
De prijzen voor één- en tweelingen waren een leuke mix. Anja en Helga uit Rossum wonnen met hun thema "Zwaailampen" de eerste plaats. Al met Al uit Rossum pakte de tweede plek met "Hoch die beine" en Duo Oogbol uit Denekamp eindigde als derde met "Oogje op jou".