Afbeelding
Foto:

Geld voor nieuwe evenementen

HENGELO - De binnenstad van Hengelo moet de komende jaren steeds levendiger worden. Dit is een breed gedragen ambitie van zowel de inwoners, ondernemers, bezoekers én de politiek. Om hier een slag in te kunnen maken wordt al veel gedaan om de binnenstad een aantrekkelijk gebied te maken voor vele vormen van recreatie en activiteit. Bureau Hengelo speelt hierin een belangrijke rol.

Dit jaar is nog ongeveer 30.000 euro beschikbaar voor het ondersteunen van vernieuwende evenementen. Bureau Hengelo heeft inmiddels al weer diverse aanvragen ontvangen voor komend jaar, waardoor er ook in 2017 weer veel leuke activiteiten gehouden kunnen worden. Het investeren in nieuwe evenementen is ook een belangrijk uitvloeisel van een provinciale ambitie. De Provincie Overijssel wil graag zowel de beeldbepalende evenementen ondersteunen maar ook de regio ontwikkelen als kraamkamer van nieuwe cultuur. Het ondersteunen van een jong en groeiend evenement wat misschien voor het eerst gehouden kan worden dankzij deze steun heeft vaak een groter rendement op langere termijn.

Al veel activiteiten
Hengelo scoort wat betreft het aantal beeldbepalende evenementen al goed, zeker in vergelijking met andere steden van deze omvang. Wie een blik werpt op de agenda ziet onder meer de Twentse Lichtjesparade van afgelopen week, het zomerse Kids@ThePark en natuurlijk het BAM! festival. Verder is er via Bureau Hengelo ook ondersteuning voor een breed scala aan andere activiteiten zoals de avondvierdaagse.

Van winkels naar belevenis
Het stimuleren van evenementen past ook in een bredere Hengelose ambitie om de stad als geheel levendiger te maken. Momenteel kampt ook Hengelo met een nadelig scenario wat betreft bezoekers. Zo trekken veel mensen eerder naar Enschede om te winkelen, maar ook voor het uitgaan en andere evenementen blijkt de Hengeloër nog vaak over de gemeentegrenzen heen te kijken.

KennisLokaal
Donderdag werd weer een KennisLokaal gehouden, waar organisatoren van al dan niet nieuwe evenementen in gesprek konden met Bureau Hengelo. Zij kunnen dan helpen bij het opzetten en zaken als vergunningen. Daarnaast werd concrete informatie gegeven over de mogelijke subsidies.